IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство във Франция отстъпи с 1,4% през юни

Най-чувствителен спад е отбелязало производството на автомобили, електроенергия и газ

11:18 | 09.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индустриалното производство във Франция отстъпи с 1,4% през юни

Oбемът на индустриалното производство във Франция е намалял през юни с 1,4% на месечна база. Месец по-рано пък спадът е бил с 0,3 на сто, според ревизираните данни на френския статистически институт Insee, предава агенция Интерфакс.

Данните не съвпаднаха с прогнозите на анкетираните от Bloomberg, които очакваха ръст от 0,3 на сто през шестия месец на годината и спад от 0,4% през май.

На годишна база френското индустриално производство е отстъпило с 0,2 на сто през юни след ръста от 0,9% през май. Експертите очакваха покачване от 1,5% за юни.

Промишленото производство във Франция от своя страна е отстъпило с 0,4 на сто през юни спрямо май. На годишна база пък понижението на индикатора е в рамките на 0,6%. Експертите прогнозираха покачване при първия показател с 0,5%, докато при втория – с 0,3 на сто.

Производството на храни в страната е намаляло с 2,9% през юни в сравнение с май. При автомобилите спадът е с 5,7%, при електроенергията и газта - с 6,8%, а при добива на рудни находища – с 0,9%.

Според текущата прогноза от Европейската комисия брутният вътрешен продукт на Франция за 2013 г. ще намалее с 0,1% преди да постигне растеж от 1,1 на сто през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още