IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада ще балансира бюджета си през 2015 г.

Правителството на северноамериканската страна очаква бюджетен излишък от 800 млн. канадски долара до март 2016 г.

16:36 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Канада ще балансира бюджета си през 2015 г.

Правителството на Канада е устремено към решаване на проблемите чрез премахване на бюджетния дефицит на страната през 2015 г. Това заяви в сряда министърът на финансите на северноамериканската страна Джеймс Флахърти, цитиран от агенция ИТАР–ТАСС.

"Ние се придържаме към планирания курс и без съмнение ще балансираме бюджета през 2015 г.", отбеляза Флахърти, добавяйки, че "ще направи всичко по силите си, за да постигне тази цел".

По думите на министъра превишението на разходите над приходите за текущата фискална година, която приключва на 31-ви март 2014 г., ще бъде с около 18 млрд. канадски долара. До края на март 2016 г. обаче правителството прогнозира излишък от 800 млн. канадски долара.

По-рано управляващите заявиха, че очакват тласък на приходите да дадат мерките за подобряване на събираемостта и засилването на борбата с данъчните измами. В резултат средствата в хазната трябва да набъбнат с 6,7 млрд. канадски долара.

Освен мерките за по-добра събираемост Отава повиши и митата върху вноса от 72 страни, в това число Русия, Бразилия, Китай и Южна Корея. Очакваните допълнителни приходи вследствие на този ход са в размер на 333 млн. канадски долара на година.

Битката с бюджетния дефицит е част от програмата на управляващата Консервативна партия, мандатът на която изтича през октомври 2015 г. Експерти изтъкват, че икономическите постижения на правителството ще бъдат един от основните му козове по време на предизборната кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още