IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още една платформа за биткойни остана в историята

Flexcoin подаде молба за обявяване в несъстоятелност, след като хакери откраднаха 896 броя от дигиталните пари

17:30 | 04.03.14 г. 4
Още една платформа за биткойни остана в историята

Само седмица след като една от основните борси за търговия с биткойни – Mt Gox, прекрати съществуването си, oще една платформа отиде в историята след хакерска атака.

Банката за биткойни Flexcoin подаде молба за обявяване в несъстоятелност, след като хакери откраднаха 896 броя от дигиталните пари на стойност над 600 хил. долара, съобщава CNBC.

Ръководството на платформата публикува съобщение, в което посочи, че "Flexcoin е бил нападнат и ограбен" и че порталът "не разполага с необходимите ресурси или активи, за да възвърне загубата".

През миналата седмица Mt Gox обвини хакери за кражбата на около 480 млн. долара под формата на биткойни поради "слабост в системата". В петък компанията подаде молба за защита от фалит в Япония.

Въпреки огромните дългове от около 6,5 млрд. японски йени (63,6 млн. долара), от портала посочиха, че ще потърсят варианти да продължат да правят бизнес.

Наскоро от Ройтерс посочиха, че биткойн трейдър ще съди Mt Gox за загуба на милиони долари. От Flexcoin побързаха да подчертаят, че не всичко е загубено за онези потребители, които са изгубили портфейлите си.

"Потребителите, които са поставили своите биткойни на съхранение офлайн, ще бъдат потърсени от Flexcoin и ще бъдат помолени да идентифицират своята самоличност. Веднъж идентифицирани, биткойните ще бъдат прехвърлени безвъзмездно", посочиха от платформата.

Същевременно последните тежки сътресения на пазара на биткойни вследствие на проблема с Mt Gox бяха привидно преодоляни. Според изготвяния от CoinDesk Bitcoin Price Index цената на дигиталния актив в първите минути на търговията на Wall Street във вторник отчита ниво от 694,18 долара спрямо 526,21 долара седмица по-рано.

Графика: CoinDesk

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
А който обича регулациите и мрази свободата нека си купува от официалните валути. Но като изгори да не се оплаква.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
MZ/X
преди 10 години
Който иска свобода и мрази регулациите нека купува биткойни, но като изгори да не се оплаква!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Натрий
преди 10 години
Като си нямат Централен депозитар така става. Пу, да не му е уроки на нашия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
avramcho
преди 10 години
като приключи и последната "платформа" - ще публикуват списъците на ......написах го Преди Нова година...който не го мързи , да потърси в сайта коментара ми.. .....пак под статия за Биткойни***************вече им смениха името - Битиипреб*ни---------
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още