IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal също прегърна биткойна

Платформата за онлайн разплащания ще даде възможност на своите клиенти да използват цифровата валута

13:18 | 09.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
PayPal също прегърна биткойна

Притежаваната от eBay платформа за онлайн разплащания PayPal съобщи в понеделник, че ще предостави възможност на своите клиенти да използват цифровата валута биткойн, предава CNBC.

Дъщерното дружество, наречено Braintree, което в момента обслужва клиенти като Uber, StubHub и Airbnb, ще позволи на старт-ъп компаниите да започнат да предлагат виртуалната валута като опция за плащане посредством всяко мобилно устройство.

Главният изпълнителен директор на Braintree Бил Реди посочи на интернет страницата на дружеството в понеделник, че е фокусиран върху предоставянето на клиентите на повече гъвкавост и свобода на избора.

"Ние ще дадем възможност на нашите клиенти лесен прием на биткойни през следващите месеци", каза той. "Ще осигурим елегантен и адаптивен потребителски интерфейс за потребителите", добави Реди.

Braintree ще осъществява плащанията чрез помощта на Coinbase. За целта клиентите ще имат двойна сметка, която ще могат да посещават посредством двата сайта.

Спекулации за споразумение между Braintree и Coinbase се появиха още в средата на август, когато The Wall Street Journal съобщи, че PayPal е в преговори с различни доставчици на биткойн услуги. По-рано тази седмица в интернет се появи и видеоклип, качен на официалния акаунт на PayPal в YouTube.

През юни главният изпълнителен директор на EBay Джон Донахо посочи пред CNBC, че очаква биткойнът и другите цифрови валути да играят "важна роля" за PayPal и заяви, че компанията ще трябва да интегрира алтернативните пари в своя софтуер.

PayPal закупи Braintree за 800 млн. долара в брой през септември миналата година, за да допълнени своя бизнес, въпреки че преди сделката двете дружества бяха съперници.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още