IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рублата продължава да пада въпреки усилията на РЦБ

Руската валута остава под натиск заради комбинацията от ниски цени на петрола, крехка икономика и висока инфлация

16:16 | 13.01.15 г. 17
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Рублата задълбочи спада си във вторник, след като Руската централна банка (РЦБ) обяви, че е продала значителна част от резервите си в чуждестранна валута миналата година в опит да спаси валутата. Цените на петрола в момента са под 50 долара за барел и също продължават да оказват негативно влияние върху руската валута и икономика, тъй като бюджетът на страната е силно зависим от износа на суровини, пише WBP Online.

През 2014 г. Руската централна банка е продала 76,1 млрд. долара и 5,4 млрд. евро в опит да подкрепи рублата. Въпреки това валутата продължава забележителния си спад, който достигна 41% спрямо долара и 34% спрямо също отслабващото евро за годината. Това е резултат от падащите цени на петрола и западните санкции срещу Русия заради намесата ѝ в конфликта в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 8 rate down comment 2
sisi333
преди 9 години
Остави ги американските *** да се радват че рублата пада. Неграмотници невиждат че ние с нашият високо стоящ лев сме най бедната страна не само в Европа ами и в Африка. Русия с падащата рубла искупи най скъпите ни черноморски курорти а ние с европеиските заплати на море неможе да идем .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 3
Grosss
преди 9 години
Рублата пада защото пада петрола,като се стабилизира петрола петрола ще се стабилизира и рублата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 3
draifuss
преди 9 години
Военнослужещ в руска военна база в Армения призна, че е убил 6 души в град Гюмри. Заподозреният за престъплението Валерий Пермяков разказал в показанията си, че вчера сутринта самоволно напуснал базата, като фактически дезертирал. В семейството на жертвите той се оказал случайно. Искал да пие и проникнал в дома им. Собствениците още спели, а когато се събудили, войникът се уплашил да не го издадат за бягството и открил автоматичен огън по тях, съобщи "Новости-Армения". Накрая автоматът му засякъл и той се опитал да довърши плачещо бебе с щика.Пристигналите по-късно на местопрестъплението полицейски служители намерили телата на съпрузите - 53-годишния Сергей и 51-годишната Асмик Аветисян, 35-годишната им дъщеря Аида, 33-годишния им син Армен, 22-годишната снаха Аракси, 2-годишната внучка Асмик и шестимесечния внук Серж. Там е било и стрелковото оръжие на убиеца автомат АК-74 и военни ботинки с името на заподозрения.Бебето било все още живо, претърпяло е операция в Австрийската детска клиника в града. Намира се в реанимацията и лекарите се въздържат от всякакви прогнози, като отбелязват, че състоянието му е крайно тежко.Пермяков е бил задържан при опит да премине арменско-турската граница при село Баяндур, разположено на 16 км от Гюмри. Той служел в града от декември. И друг път се е опитвал да дезертира. На 15 януари той ще навърши 19 години.Президентът на Армения Серж Саргсян е взел разследването на случая под свой личен контрол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 8
StefanL
преди 9 години
Ами тя не само рублата пада ! Я погледнете еврото процентно и то се обезценява колкото рублата! От санкциите между европа и русия губи и европа и русия но пок за сметка на това америка печели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 13
Mavi Goz
преди 9 години
Кво става, мишуета? Потъна ли Рашата? Танцувате ли? Хахаха!Начи Путин изкривил действителността и погребал държавицата? Рублата лети надолу, руснаците гладуват, магазините празни.... празник за душата на отрудените български капиталета и охранители! Начи викате, замина Русия? А за Путин - Мейдан, Чемодан, Вокзал, Гулаг, а?Хайде да хвърлите сега едно бобче и да кажете кога ще се случи това? Неква дата, срок, че да го запишем и да видим какво и колко имате в главите? Аз викам, че до 2018 нема да дочакате, а ако реши до тогава Путин да участва с още един мандат, вие ще продължите да си чакате, а аз ще си гледам внуците, Господ живот и здраве да ми дава! Хахаха! А помежду това току виж некой друг се споминал - я ЕЗ, я целият ЕС.... Хаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 7
Nikola666
преди 9 години
Ясно е кой. Всичко е планирано, скоро пак ще стане 70 рубли за долар. Може и повече. Да се пукат американските душмани!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 14
StefanL
преди 9 години
Не се притеснявай след два дни пак ще се вдигне ! Ами я погледни еврото спрямо долара е *** ! *** си като градински ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 7
eboyanov
преди 9 години
т.е. за руснаците е в полза силния долар - кой с кого играе ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 3
mick
преди 9 години
Не е толкова просто.. те продават долари, защото има търсене. Ако бяха купили злато..доларът щеше вече да е до небесата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 13
многодобре
преди 9 години
Не съм от техният калибър (michaelis и Mavi gъz.),но от лична преценка знам,че хората в Русия си знаят проблемите и очакват през пролетта те да се увеличат.Важното е ние да разберем,че го приемат.Знаят че защитават страната си и вярвай, няма да е лесно сбъдването на мечтата ти, да видиш руският народ да "развее белият флаг"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още