IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ доближават 2-месечно дъно

Това може да е сигнал за увеличение на заплатите, което може да окуражи Фед да вдигне основния лихвен процент преди края на годината

16:37 | 08.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Броят на молбите за помощи при безработица в САЩ неочаквано се понижи до най-ниското ниво от седем седмици, съобщава Bloomberg.

Молбите при безработица намаляха с 4 хил. до 259 хил. през седмицата, приключила на 3 септември, съобщи Министерството на труда във Вашингтон. Средната прогноза на икономистите, анкетирани от Bloomberg, беше за повишение до 265 хил.

И докато равнището на безработица е под 5%, а новите работни места достигат рекордни нива през юли, мениджърите се фокусират върху това да задържат служителите си и да привлекат нови такива. 

Молбите за помощи при безработица трябва да сигнализират за увеличение на заплатите, което може да окуражи Фед да вдигне основния лихвен процент преди края на 2016 г.

„Темпото на икономически растеж ще бъде малко по-добро през втората половина от годината, което трябва да продължи да подкрепя търсенето на работна ръка“, коментира Ръсел Прай, старши икономист в Ameriprise Financial Inc. в Детройт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още