IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на французите, търсещи работа, се понижава трети пореден месец

Подобрението на пазара на труда обаче няма да помогне на президента Франсоа Оланд

11:14 | 27.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Заявките за помощи при безработица във Франция се понижават през ноември вече трети пореден месец, съобщава Bloomberg. Това е най-дългата серия от началото на 2008 г., но възстановяването идва прекалено късно, за да спаси имиджа на управлението на Франсоа Оланд.

Броят на французите, които търсят работа, се понижава с 0,9%, или 31 800 души, до 3,45 млн. души през ноември, сочат данни на Министерството на труда. Очакванията на икономистите, анкетирани от Bloomberg, бяха за 3,48 млн. търсещи работа.

Безработицата ще бъде една от основните теми в предизборната кампания следващата година. Икономиката на Франция показва сигнали за възстановяване, като бизнес доверието се повишава близо до най-високото си ниво от пет години.

Президентът Франсоа Оланд по-рано заяви, че спадът в безработицата ще бъде условие за кандидатурата му за втори мандат. На 1 декември обаче той обяви, че няма да участва на изборите и по този начин проправи пътя за премиера Манюел Валс, който се радва на по-голяма популярност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
"Броят на французите, търсещи работа, се понижава трети пореден месец"...терминал 2 ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още