IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията при безработица в САЩ стигнаха двумесечно дъно

Wall Street с нетърпение очаква доклада за заетостта за март, който ще излезе през следващата седмица, за да се разбере по-пълната картина за пазара на труда

16:54 | 28.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на заявленията при безработица в САЩ се понижи до двумесечно дъно през миналата седмица, което предполага, че пазарът на труда остава стабилен, съобщава Bloomberg.

Броят на заявленията при безработица се е понижил с 5 хил. до 211 хил. през седмицата, приключила на 23 март, сочат данните на Министерство на труда. Очакванията на икономистите бяха за 220 хил. заявления.

Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, считана за по-добра мярка за пазара на труда, отчете спад до 217,2 хил. лв. Намаляването на заявленията при безработица е сигнал, че компаниите работят в условията на затегнат пазар на труда и се въздържат от освбождаване на служители.

Нивото на безработица сред хората, които имат право на обезщетение, остава без промяна – 1,2%. В същото време броят на заявленията при безработица от предходната седмица беше преразгледан в посока надолу от 221 хил. на 216 хил. Безработицата е на ниво от 3,8%.

Wall Street с нетърпение очаква доклада за заетостта за март, който ще излезе през следващата седмица, за да се разбере по-пълната картина за пазара на труда в страната. Серия от макроикономически данни показват, че американската икономика забавя растежа си, но по всяка вероятност пазарът на труда ще остане един от стълбовете на най-голямата икономика в света, пише Market Watch.

Междувременно по-рано в четвъртък стана ясно, че иономическият растеж в САЩ се е забавил повече от първоначално отчетеното през последното тримесечие на миналата година, а това е допълнителен сигнал за нарастващите предизвикателства пред разширяването на икономиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още