IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на BlackBerry са по-високи от очакваните

Прогнозите на компанията са да отчете коригирана печалба през 2018 г.

17:49 | 31.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последният отчет на канадската BlackBerry Ltd. показва по-високи приходи от очакванията за четвъртото фискално тримесечие, предава Ройтерс.

Приходите се свиват с около 38% до 286 млн. долара, но на коригирана база възлизат на 297 млн. долара, което надхвърля средната прогноза на анализаторите за 289,3 млн. долара.

Канадският технологичен концерн диверсифицира продуктите си, като за момента предлага смартфони, продукти за управление на мобилни устройства (MDM) и индустриалната операционна система QNX.

Акциите на BlackBerry поскъпнаха с 16% до 8,06 долара за брой по време на сутрешната търговия на борсата Nasdaq. Листнатитe в Торонто книжа повишиха цената си с 15,4% до 10,70 канадски долара за брой.

Коригираните приходи на компанията от продажбата на софтуер и услуги отбелязват ръст от 12,2% до 193 млрд. долара през четвъртото фискално тримесечие, приключило на 28 февруари.

BlackBerry отчита 3 500 получени корпоративни поръчки по време на тримесечието, което е ръст от 16% спрямо предходното.

„Очакванията ни за фискалната 2018 г. са да се развиваме с еднакъв или малко по-бърз темп от конкурентите ни в софтуерния бизнес“, заяви Джон Чън, главният изпълнителен директор на компанията. Той допълва, че очаква BlackBerry да отчете коригирана печалба и да генерира свободни парични потоци за фискалната година, приключваща през февруари 2018 г.

Канадският пионер на пазара на смартфони сви загубата си от 238 млн. долара, или 45 цента за акция, през последното тримесечие на 2015 г. до 47 млн. долара, или 10 цента на акция, през четвъртото тримесечие на 2016 г.

Печалбата на компанията възлиза на 4 цента на акция, като се изключат еднократните ефекти. Анализатори очакваха бaзиpaнaтa във Baтepлo, Oнтapиo, ĸoмпaния да излезе "на нула", но това не се случи, въпреки че оперативните разходи паднаха с около 49% до 229 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още