IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втората по големина верига книжарници в САЩ може да обяви фалит този месец

Проблемите на Borders се дължат на неспособността на веригата да се адаптира към факта, че купувачите се преориентират към дигиталните формати

09:45 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Втората по големина верига книжарници в САЩ може да обяви фалит този месец

Borders Group – втората по големина верига книжарници в САЩ, може да подаде този месец молба за защита от кредитори при фалит, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация на Bloomberg.

Веригата, която има 500 книжарници, вероятно ще затвори поне 150 от тях.

Според информацията на Bloomberg няколко инвеститори в дялов капитал обмислят дали да отпуснат на компанията заем. Bloomberg не посочва кои са източниците на информацията.

Анализатори приписват проблемите на Borders на неспособността на веригата да се адаптира към факта, че купувачите се преориентират към дигиталните формати. Според експертите веригата има твърде много книжарници в момент, когато много клиенти предпочитат да купят онлайн дори и хартиени книги.

Освен 500 книжарници под марката Borders компанията оперира и по-малката верига Waldenbooks.

Borders закъсня много с включването си на пазара на електронни книги, пускайки електронния си магазин за книги осем месеца след по-големия си конкурент Barnes & Noble и близо три години след Amazon.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още