IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley оценява Mail.ru Group на над 8 млрд. долара през 2013 г.

Средно годишният ръст на приходите на Mail.ru Group за периода от 2010 г. до 2013 г. ще бъде 32%, според инвестиционната банка

12:30 | 04.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley оценява Mail.ru Group на над 8 млрд. долара през 2013 г.

Инвестиционната банка Morgan Stanley постави целева цена на акциите на Mail.ru Group от 41 долара за акция през 2013 г., пише РБК daily. Това означава, че ако прогнозите излязат верни, то след около две години пазарната капитализация на интернет холдинга ще нарасне от сегашните 6,746 млрд. долара на 8,183 млрд. долара.

Morgan Stanley определя руския интернет пазар като един от най-перспективните в света и посочва, че Mail.ru Group има добри шансове да увеличи приходите си на основата на нарасналата популярност на социалните мрежи и мобилния интернет.   

Morgan Stanley очаква 40% среден ръст на рекламния пазар в Русия за периода 2010-2013 г. Това означава, че пазарът на интернет реклама в страната би трябвало да достигне през 2013 г. 4 млрд. долара, при около 900 млн. долара през 2010 г.

В частност, според прогнозата на инвестиционната банка, средният годишен ръст за посочения период само на пазара на компютърни игри ще бъде 45%. Същият показател за допълнителните услуги при мобилните комуникации се предвижда да бъде 47%, а при пазара за електронна търговия ръстът се прогнозира да е от 25% годишно.

„Mail.ru Group се намира в добра позиция, за да спечели от ръста на индустрията като цяло. Холдингът има добри възможности да генерира приходи благодарение на аудиторията си, защото притежава балансиран пакет от активи“, се казва в анализа на банката. 

Morgan Stanley очаква, че средно годишният ръст на приходите на Mail.ru Group за периода от 2010 г. до 2013 г. ще бъде 32%.

Авторите на анализа считат, че руският интернет пазар се намира на ранен стадий на развитие и ръстът на броя потребители и съответно на приходите на компаниите ще става главно за сметка на регионите. „По-малко от половината от населението ползва редовно интернет, по-малко от 40% от фирмите в страната имат собствени сайтове. Бързо расте пазарът на мобилен пренос на данни, но засега само около 10% от абонатите на мобилни услуги имат устройства от категорията „смартфони“, се казва още в документа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още