IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абсурдно скъпите приложения за iPhone

До преди година имаше само една програма, която струваше 999,99 долара, а днес са десетина

10:46 | 22.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Някои от приложенията за смартфони струват повече от цената на самия апарат. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Някои от приложенията за смартфони струват повече от цената на самия апарат. Снимка: Ройтерс

Бизнесът с приложения за смартфони расте с бясно темпо. Пазарът е голям, потребителите са жадни за нововъведения. И така броят на новите програми се увеличава стремглаво.

Редица разработчици станаха милионери с продукти на цена под долар. Но някои решават да играят на едро и предлагат приложения за iPhone срещу 4-цифрена сума, пише businessinsider.com.

До преди година имаше само една програма, която струваше 999,99 долара. Сега са десетина.   

Една от тях е Intuition Control Solo WolfVision. Освен основната си функция за качествен контрол на видеоконференции, приложението позволява архивиране на снимки и разпращането им по електронна поща. Удоволствие и удобство, струващо цели хиляда без един цент долара.

Срещу същата астрономическа (на фона на останалите стотици хиляди приложения в App Store) цена потребителите могат да се сдобият с програма, която следи всичко във всички нива на американския футбол. Пълната статистика наистина е хубаво нещо, но едва ли и най-големите ентусиасти биха си позволили  999,99 долара. А що се отнася до самите отбори – там отдавна нивото на водене на статистика, дори и в гимназиалните отбори, е достигнало невероятни висини.

За хиляда долара всеки агроном може да съставя и да изпраща в системата доклади за качеството на всеки инспектиран селскостопански обект на място. Без нуждата от обратно пътуване до службата. За Ezi App това е предимство, което може да претендира за място сред най-скъпите приложения в онлайн магазина на Apple.

SongBook '11 предлага на клиентите си друго удобство. Само чрез тази програма да контролират всеки музикален файл, до който имат достъп. Независимо от източника – всичко с една програма. Но срещу цената от 999,99 долара. Оказва се обаче, че само дни след като се появява на пазара, приложението вече струва само 25 долара. И въпреки предупреждението на създателите, че има по-евтина версия, скъпарската все още се предлага онлайн.

За 1000 долара всеки лекар в Съединените щати може да получи програма за своя смартфон, чрез която да прави сложните сметки на разходите по лечението на всеки отделен пациент. Впоследствие досиетата със съответните кодове се пращат директно към застрахователите, които дават полагащите се обезщетения. Приложението носи красноречивото заглавие Capture the Charge („Сграбчи таксата”).

Сграбчване на ВИП-прояви гарантират от компанията разпространител на програмата iVIP Black. „Милионерското” приложение следи за ексклузивни партита на други членове на клуба, чрез него може да се пазарува онлайн с отстъпки от скъпарски магазини и да се правят резервации с предимство. Освен това се раздават и специални подаръци. И всичко това за 999,99 долара.

Mortgage Pro Enterprise пък предлага сравнение в реално време на условията по ипотечни кредити в редица водещи банки. Проблемът е, че става въпрос най-вече за финансовите институции в Китай. Но пък на такъв голям пазар и с цена от близо хиляда долара, очевидно това не е чак такава пречка.

Срещу 999,99 долара кандидат-адвокатите в Ню Йорк могат да се сдобият с приложение, съдържащо отговорите на над 1470 въпроса и повече от 100 примерни есета, свързани с редовния изпит за право на практикуване в щата. Приложението BarMax е създадено в сътрудничество с адвокати, завършили Харвард, но дори това трудно може да доведе до радушно приемане на солената цена на програмата.

MobiGage NDI пък дава възможност за инспекция на части и съпоставянето им към съотвените мерни единици и общоприети стандарти. Това електронно удобство струва точно познатите 999,99 долара. За всеки, който може да си го позволи...

Повече за технологии четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Приложения за четене пък са безплатни:http://***.reader.bg/useful/item/327.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още