IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рупърт Мърдок с бонус от 12,5 млн. долара за миналата финансова година

Общото възнаграждение на медийния магнат е нараснало с 47% до 33 млн. долара, а синът му Джеймс Мърдок отказва да приеме своя бонус заради скандала с хакването на телефони

13:18 | 03.09.11 г.
<p>
	Рупърт Мърдок. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Рупърт Мърдок. Снимка: Ройтерс

Председателят и главен изпълнителен директор на News Corporation Рупърт Мърдок е получил 12,5 млн. долара бонус в кеш за миналата финансова година, а общото му възнаграждение е нараснало с 47% до 33 млн. долара, сочи съобщение на компанията до акционерите, цитирано от британския вестник Guardian.

Синът му Джеймс Мърдок, който е заместник главен оперативен директор и отговаря за бизнеса на News Corp в Европа и Азия, е възнаграден с 6 млн. долара бонус в кеш като част от пакет в размер на 18 млн. долара – ръст от 74% спрямо възнаграждението му година по-рано.

В изявление късно в петък обаче Джеймс Мърдок посочва, че няма да приеме бонуса „в светлината на текущия спор“ за скандала с хакването на телефони в News of the World. „Мисля, че е правилно да откажа бонуса“, посочва той.

Бонусите са за годината до края на юни, през който период News Corp беше замесена в скандал с хакване на телефони, довел до закриването на News of the World и оставките на ключови фигури през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още