IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ иска да измести Twitter с новата си опция What’s Hot

Абонатите на социалната мрежа ще получават списък с публикациите, които привличат най-много внимание

13:18 | 31.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така ще изглежда една от най-новите функции Google+ Ripples. <em>Илюстрация: Google</em></p>

Така ще изглежда една от най-новите функции Google+ Ripples. Илюстрация: Google

Вицепрезидентът по социалните въпроси на Google Вик Гундотра официално обяви в блога си, че ще добави нови функции в Google+, които ще помогнат на потребителите да следят какво се публикува в социалната мрежа и колко бързо се разпространява то.

С новата функция интернет гигантът очевидно иска да конкурира платформата за микроблогинг Twitter, чиито „Trending Topics“ показват най-обсъжданите теми в мрежата. Google предлага подобна услуга с името What’s Hot. 

Според Гундотра функцията, която още не е активна в България, представлява списък, който изброява публикациите, които получават най-много внимание. Абонатите на социалната мрежа ще може да виждат линк към тях, когато решат да преглеждат новите публикации в профилите си. Опцията е оптимизирана и с кръговете в Google+ и потребителите могат да видят What’s Hot и само за някой от своите кръгове, като приятели или семейство.

Google+ пуска и друга нова функция - Creative Kit (творчески комплект), с чиято помощ потребителите ще могат да редактират онлайн публикувани от тях снимки. И за да доставя това и удоволствие, от калифорнийската компания са добавили малко ефекти в стила на Halloween – като например Дракуловски очи, червени светещи рога, рани и струпеи по тялото и други. Може да се редактира и само фрагмент от изображението, като тази функция позволява да нанесем например слънчев загар на кожата си.

Последното представено нововъведение е Google+ Ripples, която засега не е налична в България. Тя позволява графичен изглед на разпространението на публикациите на всеки потребител. След като той избере даден публичен пост, с помощта на Ripples може да проследи кой го е споделил, както и с кого и кога.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още