IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери блокираха сайта на израелската борса

Атака имаше и към страницата на националния авиопревозвач, като двата сайта не бяха достъпни за няколко часа

11:09 | 18.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Хакери блокираха сайта на израелската борса

Антиеврейски настроени хакери сринаха снощи с помощта на DDoS атаки интернет страниците на Израелската фондова борса в Тел Авив и на националната авиокомпания El Al. Както съобщава New York Times става дума очевидно за пропалестинската групировка, наречена Nightmare (кошмар).

Хакерът "0xOmar", който в началото на януари се похвали, че е откраднал данни за кредитни карти на хиляди израелци, е информирал за новия удар израелската новинарска агенция Ynet. Нито въздушният трафик, нито израелската икономика спряха, а сайтовете бяха достъпни в рамките на часове. 

Според Йони Шмеш, който поддържа интернет страницата на израелската фондова борса, екипът му е бил подготвен от няколко дни за атаката, като е бил преждевременно уведомен.

„Опитваме се да изградим бариери пред хакерите. Ние сме в една истинска война в кибернетичното пространство", каза той по израелското радио. El Al заявява за New York Times, че е свалила сама своя уебсайт от съображения за безопасност, след като компанията е забелязала странни процеси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още