IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на News Corp. с 65% ръст

Медийната империя е постигнала подобряване на резултатите във всички основни направления

12:29 | 09.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на News Corp. с 65% ръст

Медийната империя на Рупърт Мърдок News Corporation обяви ръст на печалбата си от 65 на сто през последното тримесечие на 2011 година. В основата на подобрения резултат са повишените приходи от кабелните канали и телевизионните студия, пише MarketWatch.

Печалбата на компанията за тримесечието до 31 декември 2011 година, което е второ за фискалната година на News Corp., е 1,06 млрд. долара, или 42 цента на акция. Година по-рано положителният резултат беше 642 млн. долара, или 24 цента на акция.

При премахването на еднократните ефекти печалбата на News Corp. е 39 цента на акция. Приходите на компанията бележат ръст от 2 на сто до 8,98 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за 34 цента на акция печалба и 8,94 млрд. долара приходи.

При кабелните канали на компанията има ръст на оперативната печалба от 20 на сто до 882 млн. долара. Причини за това са повишените такси, плащани от кабелните оператори за излчъване, с 9 на сто, както и ръст на рекламните приходи от 6 на сто.

Филмовото студио 20th Century Fox и телевизионните студиа са отчели двоен ръст на оперативната печалба до 393 млн. долара, главно заради силни продажби на филми като Рио, Планетата на маймуните и X-men.

При мрежата канали Fox печалбата е с 25% ръст заради повишения рейтинг на предаванията X-Factor и New Girl.

Очакванията на финансовия директор на News Corp. са, че компанията ще отбележи ръст на оперативната си печалба от 10-15 на сто през фискалната година. В тези прогнози обаче не са заложени никакви разходи, свързани със скандалите с подслушване във Великобритания.

За момента скандалите са довели до 400 млн. долара разходи, записани за първото полугодие на фискалната година.

След публикуването на отчета акциите на News Corp. записват повишение от 0,4 на сто до 19,70 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още