IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чавес има над 3 млн. последователи в Twitter

Президентът на Венецуела разполага с цял екип за онлайн комуникация

18:21 | 29.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<font color="#000000" face="Tahoma"><span style="font-size: 11px;">Уго Чавес.<em> Снимка: Ройтерс</em></span></font></p>

Уго Чавес. Снимка: Ройтерс

Държавният глава на Венецуела се радва на растяща свита в интернет - броят на абонираните читатели за профила на политика в платформата за кратки съобщения Twitter се е увеличил в понеделник до над три милиона.

„Изпратих до последователите си специални благодарности", заяви самият Уго Чавес, цитиран от Ройтерс. „Така можем да продължим битката на идеите си", добавя войнственото левият популистки политик.

Чавес е създал акаунта си в Twitter през април 2010 г., за да се опита да се противопостави на силното влияние на местната опозиция в онлайн социалните мрежи.

Президентът бързо намира стотици хиляди последователи, много от които го молят откровено за жилище или работа. Заради многото запитвания Чавес създава цял отдел, което да чете новините до него и да съставя отговорите.

57-годишният президент се завърна в средата на май от своето второ лечение на раковото си заболяване в Куба. Управляващият от 1999 г. Чавес се стреми към трети мандат и обяви, че ще се кандидатира за поста за предстоящите на 7 октомври избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още