IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се оплаква от цензура

Американският онлайн гигант ще премахне видеоклипове с тероризъм от YouTube след сигнали на Асоциацията на полицейските служители във Великобритания

17:59 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google се оплаква от цензура

Американският онлайн гигант Google ще премахне видеоклипове с тероризъм от най-популярния сайт за видеообмен YouTube, съобщи Ройтерс. Мярката е взета след серия от сигнали на Асоциацията на полицейските служители във Великобритания.

Администраторите вече са заличили 640 клипа. При това са блокирани пет потребителски акаунта, които по-често публикуват материали с подобни сюжети. От Google обаче са отказали да изтрият 6 клипа, злепоставящи Пакистан и водещи политици на страната. 

„Това е тревожно не само защото свободата на медиите е в опасност. Някои от тези искания идват от страни, които трудно би могло да се предположи, че биха наложили цензура. Част от тях са водещи държави от Западна Европа“, заяви старши анализаторът по политическите въпроси в Google Дороти Чоу.

Тя разкри, че фирмата била получила 461 съдебни заповеди. Те обхващат общо 6 989 позиции между юли и декември миналата година. Дороти Чоу заяви, че Google се е съобразил с 68% от поръчките.

Още технологични новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още