IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите изядоха печалбата на Amazon

Преди година печалбата бе 191 млн. долара, сега е само 7 млн. долара

00:47 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестициите изядоха печалбата на Amazon

Най-големият световен онлайн търговец на дребно Amazon приключи изминалото тримесечие с тънка печалба от седем милиона долара. Високи разходи и инвестиции, като покупката на специализираната в промишлени роботизирани системи компания Kiva Systems, изядоха почти цялата печалба, предава Ройтерс.

Технологията на Kiva Systems, която не е котирана на борсата, вече се използва от търговски концерни, като например американския магазин на мебели Crate & Barrel, веригата за облекло Gap и доставчика на пелени Diapers.com. Amazon придоби компанията-майка на Diapers – Quidsi, през 2010 г.

През същото тримесечие на миналата година Amazon все още бе на печалба от 191 млн. долара. Приходите за тримесечието междувременно се повишават на годишна база с 29% до 12,83 млрд. долара, както обявиха от компанията в четвъртък след края на борсовата сесия.

Amazon и досега изразяваше своята готовност да пожертва печалба за разрастване на бизнеса или разширяване на техническата инфраструктура. В момента компанията инвестира много в своите таблети и четци на електронни книги и в развитието на онлайн услугите си.

За текущото тримесечие Amazon очаква оперативна загуба от 50 до 350 млн. долара.

Пазарните експерти обаче очакваха увеличение. Печалбата и продажбите през последното тримесечие също не оправдаха очакванията на анализаторите. Акциите в следборсовата търговия отчитат спад от 1%, след като преди това вече загубиха 7% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още