IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barnes & Noble понижиха цените на 3 модела от електронния четец Nook

Най-голямата верига американски книжарници се опитва да се конкурира с лидера в пазарния сегмент Amazon.com, но това се отразява на печалбата ѝ

11:40 | 13.08.12 г.
Barnes & Noble понижиха цените на 3 модела от електронния четец Nook

Американската верига книжарници Barnes & Noble Inc понижи цените на 3 модела от своите електронен четец и таблети Nook преди сезонът на покупките за училище да достигне своя връх и на фона на спекулациите, че конкурентите им от Amazon.com Inc се подготвят да представят нова версия на своя таблет Kindle Fire, съобщи Ройтерс.

Според информацията на самата верига книжарници Nook им е позволил да спечелят 27% от пазара на електронни книги в САЩ. Amazon е пазарен лидер с около 60% от птродажбите на електронни книги и електронни четци.

Цената на дребно на таблета Nook с 16 гигабайта памет е понижена до 199 долара от 249 долара, а тази на модела с 8 гигабайта – до 179 долара от 199 долара. Barnes & Noble свалят и 20 долара от цената на електронния четец Nook Color и тя достига 149 долара.

Въпреки популярността на устройствата с марката Nook, на веригата книжарници се наложи да намали цените на различни техни модели, за да се конкурира с Amazon.

Досегашните понижения се отразиха на печалбите на компанията. За четвъртото тримесечие на финансовата си година тя обяви понижения та приходите от бранда Nook с 10,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още