IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таблетът на Samsung остава под забрана в САЩ

Въпреки че Луси Кох смята корейците за прави, забраната за продажби остава в сила

13:44 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Таблетът на Samsung остава под забрана в САЩ

В патентния спор между Apple и корейския конкурент Samsung компетентният съд в Сан Хосе, Калифорния, отхвърли искането за отмяна на влязлата в сила в края на юни забрана за продажба на таблета Galaxy 10.1. Съдът отказа да проведе насрочено за четвъртък заседание, предава Ройтерс.

Samsung заяви в първото си становище, че е "разочарован". Съдия Луси Кох заяви, че според нея Samsung има право, но вече не може да носи отговорност, защото Samsung се е обърнал междувременно и към по-висша инстанция.

Apple заведе делото срещу конкурента си на 19-и май и въпреки че първоначално съдът в САЩ отхвърли искането, сега реши да наложи предварителна забрана за продажбите на Galaxy Tab 10.1.

„Въпреки че Samsung има право да се конкурира, няма право да го прави нечестно, заливайки пазара с нарушаващи патенти продукти“, твърди съдия Кох.

В процеса в Калифорния съдебното жури постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права. Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември. Искът на Apple ще се обсъжда след 6-и декември. Тъй като журито смята, че патентите са нарушени умишлено, Кох би могла да увеличи тройно размера на глобата. И това ще бъде дискутирано на 6-и декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още