IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едва 9% от европейците пазаруват онлайн от друга страна в ЕС

Притесненията са свързани основно с доставката и връщането на стоки

17:48 | 29.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Едва 9% от европейците пазаруват онлайн от друга страна в ЕС

Едва 9% от европейците пазаруват онлайн в друга държава от общността, показват проучванията на Европейската комисия. Основното притеснение на хората е, че поръчаната стока няма да пристигне.

Потребителите се опасяват още и че няма да могат да върнат повредена стока, ако тя е дошла по пощата от друга страна.

Не само потребителите, но и близо 60% от търговците на дребно отбелязват, че проблемите с доставките спъват развитието на електронната търговия в ЕС, допълват от комисията. 

За да бъдат преодолени слабостите на системата и да бъде даден тласък на електронната търговия в ЕС, Комисията започва публична консултация за създаването на интегриран пазар за доставка на колети. Всеки заинтересован може да изпрати своето мнение и препоръка за подобряване на състоянието на пазара. Крайният срок е 15 февруари 2013 година.

Основните области, в които от ЕК очакват конкретни предложения, са свързани с подобряване на ситуацията за малките и средните предприятия, механизми за намаляване на цената на доставката и по-добра съвместимост между операторите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още