IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо фантазиите на Zynga за онлайн залагания никога няма да се осъществят?

Компанията има нулев опит в игрите с реални залози, а конкуренцията в бранша е прекалено силна при липсата на регулация на американския пазар

14:30 | 07.12.12 г. 2
<p>
	Марк Пинкъс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Марк Пинкъс. Снимка: Архив Ройтерс

Перспективите на Zynga да направи реални пари от онлайн покера не са и толкова големи, колкото би си помислил някой. Да се ръководят игри с реални залози изисква доста по-различна квалификация, отколкото безплатните игри, а опитът на компанията в това отношение е нулев.

Нещо повече, много голям процент от играчите в онлайн покера на Zynga нямат 18 години и се включват от страни като Индонезия, твърди добре информиран източник от игралните среди.

В допълнение  - ако някаква форма на нейния онлайн покер се появи в САЩ, компанията ще трябва да се справя с големи и богати конкуренти.

PokerStars, най-голямата компания за покер онлайн, доминира на световния пазар и последното ѝ споразумение с американското министерство на правосъдието изглежда ще ѝ позволи да се върне в страната, където е тачена от играчите на онлайн покер с реални залози както заради качеството на предлагания продукт, така и за начина, по който действаше, за да компенсира играчите, след като федералното правителство на практика забрани бизнеса с онлайн залагания на покер в САЩ през 2011 г.

Големите казина като Caesars Entertainment, което притежава World Series of Poker, също инвестират сериозно в покера онлайн. Конкурирането с тези играчи на пазара както на федерално, но по-вероятно – на щатско ниво – ще бъде изключително трудно.

Контролният борд за игрите в Невада в сряда одобри временно уебсайта за онлайн покер на Caesars. Компании като нея и MGM Resorts гледат на залаганията онлайн като на последно средство за развитие на бранша и ще се борят за малките пазари като Невада с дългосрочна цел, ако шепа щати успеят да изпреварят държавата в регулирането на залаганията онлайн.

Остава обаче останалият свят. Но в пейзажа на покера онлайн от години никой не е в състояние да се конкурира сериозно с PokerStars в международен мащаб и шансовете Пинкъс да промени това положение изглеждат минимални.

Неговият партньор Bwin вече е най-голямата публично търгувана компания за залагания онлайн в света с пазарна капитализация от 1,36 млрд. долара. С други думи – струва по-малко от Zynga.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още