IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийската полиция: Картите на Apple са опасни

Картовата услуга е заблудила шофьори, оставяйки ги близо денонощие без храна и вода

17:41 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Картовата услуга на Apple бе обругана от потребителите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Картовата услуга на Apple бе обругана от потребителите. Снимка: Ройтерс

Полицейски орган в Австралия предупреди да не се използва дефектната картова услуга на Apple за iPhone. Автомобилисти са били блокирани в пустиня, защото са се предоверили на направлението им в грешни посоки, съобщиха от полицията в югоизточния щат Виктория.

Тестове са потвърдили, че Apple Maps показва град Милдура в средата на националния парк Мъри Сънсет, или на около 70 км. от действителното местонахождение на града. Ведомството съветва при пътувания във Виктория да се ползват други карти, докато проблемът бъде премахнат, предава Ройтерс.

За шофьорите обаче грешното показване на посоките е имало още по-неприятни последици, защото температурите в националния парк достигат до 46 градуса по Целзий и там не навсякъде има питейна вода.

Според полицията някои от шофьорите, които са се озовали в парка, са прекарали без храна и вода "до 24 часа", което заплашвало човешки животи. Някои от тях пък е трябвало да изминават дълги разстояния пеша, за да намерят обхват за телефоните си и да повикат помощ.

Още с представянето на новия iPhone 5 Apple Maps бе затрупана с множество критики заради неточни данни и проблеми с изображенията, след като замени Google Maps в устройствата с операционна система iOS. Тогава потребители се оплакаха заради погрешни означения на места и погрешни маркировки.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се извини публично, а наскоро компанията уволни ръководителя на екипа, създал приложението Maps - вицепрезидентът Ричард Уилямсън. Мениджърът на iOS Скот Форстал, който някога бе разглеждан като възможен претендент за поста на главен изпълнителен директор, също бе уволнен. Според информация на Wall Street Journal Форстал е отказал да подпише писмото с извинения до клиентите на Apple заради провалилия се старт на Apple Maps с последната актуализация на iOS.

Самият Кук призова до окончателното премахване на проблема клиентите да ползват конкурентни програми – на  Google, Nokia или Microsoft. Картовите услуги са една от най-важните функции на мобилните устройства. А приложението на Apple изостава значително зад конкурентни услуги като Google Maps.

Топ мениджърът на Apple Еди Кю, който след напускането на Форстал пое отговорността за картите, сега се допитва до външни експерти и до специалиста в навигационните услуги TomTom, предаде агенция Bloomberg. Уилямсън е бил уволнен именно от Кю, твърдят информирани източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още