IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung и LG се стремят към извънсъдебно споразумение

През септември LG Display обвини Samsung заради OLED дисплеите, след което последва контра дело

14:11 | 05.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung и LG се стремят към извънсъдебно споразумение

Samsung Display и LG Display са решили да уредят патентните си спорове извън съда, пише южнокорейската агенция Yonhap News. По нейни данни мениджърите на двете компании са се срещнали преди дни в хотел в Сеул, за да договорят подробностите около своите искове.

Проблемите ще бъдат решени постепенно, е заявил след срещата главният изпълнителен директор на LG Display Хан Санг-Бьом. Ким Ки-нам, главен изпълнителен директор на Samsung Display, добавя от своя страна, че скоро преговорите ще бъдат продължени.

През септември LG Display обвини Samsung в нарушаване на патентните за органичните светлодиоди (OLED). Искът е насочен конкретно срещу панелните на Samsung в мобилни устройства като Galaxy S3 и Galaxy Note.

Два месеца по-късно Samsung отговори с контрадело. То има за цел да обяви за недействителни седем декларирани запазени права на LG по отношение на органичните светодиоди. Samsung твърди, че в случая налице е липсата на иновации в патетните.

В друг патентен спор Samsung обвинява LG в копиране на PLS технология за комутация (Plane-линия), като LG е използвала тези технологии в свои патенти. Неназован мениджър на Samsung е заявил през декември: "Борбата е въпрос на чест. Обезщетението не е истинският проблем. Аз вярвам, че ние благодарение на спечелването на патентния спор ще бъдем признати за водещ световен производител на дисплеи“.

Отношенията между двете корейски компании са обременени и от обвиненията, че единадесет бивши и настоящи служители на Samsung са изнасяли поверителна информация за AMOLED телевизори на конкурента LG. В кражбата, която се е състояла през 2010 и 2011 г., са участвали и шестима служители на LG.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още