IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco с 44% ръст на тримесечната печалба

Близо една трета от положителния резултат се дължи на данъчни кредити и облекчения

10:37 | 14.02.13 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата на най-големия производител на мрежово оборудване в света Cisco е скочила с 44% през четвъртото тримесечие на 2012 г. спрямо същия период на предходната година, след като разходите на компаниите и публичните институции за технологии са записали ръст, съобщи ВВС.

Компанията, на чиито резултати се гледа като на индикатор за динамиката в технологичния сектор изобщо, е спечелила 3,1 млрд. долара през посочения период. В това число се включват данъчни кредити и облекчения на стойност почти 1 млрд. долара.

Cisco продава рутери, суичове, софтуер и предлага интернет трафик. През миналата година компанията стартира  програма за преструктуриране с цел понижаване на разходите с около 1 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на компанията Джон Чеймбърс заяви, че макар икономическата обстановка да остава предизвикателна, търсенето за продуктите ѝ остава силно.

„Cisco осигури рекордна печалба на акция през тримесечието и рекордни приходи за осмо поредно тримесечие в предизвикателна икономическа среда“, посочва Чембърс в нейно съобщение.

Приходите в Европа са намалели с 5%, но на американския континент отчитат ръст от 9%, а в азиатско-тихоокеанския регион – от 8,3%. Чембърс подчерта, че бизнесът в Германия и Северна Европа е започнал да дава основания за предпазлив оптимизъм, но в Южна Европа икономическото положение остава тежко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още