IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon готви нова абонаментна услуга за достъп до електронни книги?

Компанията изтри снимките, които публикува по-рано, но те подсказват, че тя може би е готова да пусне следващия си голям проект

12:40 | 17.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon изглежда подготвя нова абонаментна услуга, която позволява на абонатите да изтеглят колкото електронни и аудио книги Kindle пожелаят, пише BBC.

Компанията публикува снимки, които показват, че библиотеката ще включва повече от 600 000 заглавия, включително поредиците „Игрите на глада“ и „Хари Потър“.

Amazon премахна информацията, но тя все още може да бъде открита през Google.

Данните показват, че неограничената услуга на Kindle ще струва 9,90 долара на месец. В нея ще могат да бъдат открити и заглавия на популярните издатели. Цената е почти същата като на популярната услуга за телевизионен и филмов стрийминг Netflix.

Много от заглавията, показани на вече премахнатата уебстраница, се припокриват с вече съществуващата Kindle Owner's Lending Library – колекция от 500 000 електронни книги, достъпни за абонати на програмата Prime.

Въпреки това членовете на Prime могат да се сдобиват само с по една електронна книга на месец.

Електронните книги Kindle могат да се четат единствено с електронните четци и смартфони на Amazon, както и на специални приложения за устройства на други производители.

По думите на експерт в индустрията Kindle Unlimited изглежда като „отбранителен жест“.

“Това е маневра, за да влязат на пазара преди други услуги за абонамент за електронни книги като Oyster и Scribd”, посочва Филип Джоунс, редактор на списание Bookseller.

Той твърди, че съгласно договорите на Amazon в САЩ, тя може да получи същите условия, на каквито издателите са се договорили с останалите, така че може да отговори на всякакви оферти, които конкурентните компании пускат.

„Все още има съмнение дали абонаментните услуги в сектора с електронните книги ще проработят успешно за издателите и авторите. Но това ми подсказва, че Amazon вярва, че има поне малък шанс да спечели“, допълни Джоунс.

Представителите на Amazon не са открити за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още