IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джей Кей Шин: Samsung не планира придобиването на BlackBerry

Целта е само развиване на партньорството с канадската фирма, заяви единият от изпълнителните директори на корейския концерн

16:50 | 19.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джей Кей Шин: Samsung не планира придобиването на BlackBerry

Samsung иска да развива партньорството си с BlackBerry, но няма намерение да придобие канадския производител на мобилни телефони, заяви единият от изпълнителните директори на Samsung Electronics - Джей Кей Шин, цитиран от Wall Street Journal.

“Искаме да работим с BlackBerry и да развием това партньорство, а не да придобием компанията“, коментира Шин, който ръководи подразделението за мобилни телефони на Samsung.

Южнокорейската компания води преговори с BlackBerry за разширяване обхвата на сътрудничеството им, включително за използването на технологиите на BlackBerry в устройствата на Samsung. Корейският концерн обаче не разкрива повече подробности.

Слуховете за потенциалното придобиване се носят от години, особено откакто канадската компания започна да губи позиции на пазара на смартфони.

Шин твърди, че придобиването на BlackBerry ще бъде в противоречие със стратегията на корейската компания. Амбициите на Samsung според него са свързани с нейната платформа за сигурност, наречена Knox. 

Компанията, която в момента е най-големият производител на мобилни телефони в света, инвестира много в Knox през последните няколко години, макар че услугата все още няма много и големи клиенти.

"Доволни сме от напредъка на Knox, включително от качеството на сигурността и защитата, които позволява, и сме твърдо свързани с Knox в дългосрочен план“, коментират от компанията.

През ноември Samsung и BlackBerry подписаха споразумение, което позволява на всяка от тях да продава технология на другата в сферата на мобилната сигурност. Samsung сключи няколко подобни сделки с други компании за корпоративна сигурност, включително с Good Technology, Citrix Systems, Mobile Iron и AirWatch на VMware.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още