IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber обединява усилия с Times Internet в Индия

Споразумението между двете компании цели разширяване дейността на американската услуга за превоз на индийския пазар

14:47 | 23.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber Technologies сключи „стратегическо партньорство“ с Times Internet в опит да разшири бизнеса си в Индия - най-големият ѝ пазар извън САЩ, предава Ройтерс.

Times Internet, дигиталното подразделение на медийната група Times of India, ще инвестира близо 1 млрд. рупии (16 млн. долара) в Uber, която е оценявана на 40 млрд. долара, коментира говорителят на Uber.

„Сделката“ се фокусира върху споразумение за търговия, придружено от малка инвестиция“, посочват в официално изявление от Uber.

По силата на споразумението Times Internet ще работи по промотирането на услугите на Uber и ще помогне на базираната в САЩ компания за споделено пътуване да се утвърди на индийския пазар.

"Индия е един от най-бързо развиващите се наши пазари, където инвестираме много в продължаващия ни растеж“, твърди главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик.

Сделката е сключена в момент, в който Uber се бори с неясното си положение и проблемите с регулаторите в различни страни по света. Освен това не е ясно как ще продължи да оперира в индийската столица, където услугите ѝ бяха забранени след серия от критики, отправени към шофьорите ѝ, а един от тях през декември беше обвинен в изнасилване.

Въпреки това Uber възстанови работата си в града след като подаде молба за издаване на лиценз за радио такси през януари. В момента Uber предлага услугите си в 11 индийски града, включително Ню Делхи.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още