IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спри писмото си с Gmail

Gmail представи официално функцията си, с която потребителите могат да отменят изпращането на писмо

18:21 | 23.06.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На всички ни се е случвало да напишем електронно писмо и едва след като го изпратим, да осъзнаем, че сме направили правописна грешка или пък не сме изписали името на получателя вярно. За потребителите на Gmail вече има нерекламирано досега решение на това – функцията позната като “Undo Send” („Отмени изпращането), съобщава Yahoo.

Функцията прави точно това, което подсказва името й – позволява да се отмени изпращането на дадено писмо в рамките на кратък период от време, след като това вече е направено. Разбира се, това не означава, че мейлът се взима от пощенската кутия на получателя и се връща обратно. Писмото просто се задържа в пощата на подателя за кратък период от време, достатъчен, за да забележите грешката си. Тази функция всъщност е на разположение от март 2009 г., но е била дълбоко скрита из пробните настройки на Gmail.

Сега функцията “Undo Send” ще бъде включена в „официалните“ настройки на уеб базираната версия на Gmail, обяви днес Google в официалния блог на Google App Updates.

Уеб версията на Gmail не е единственото място, където може да бъде намерена опцията. Google Inbox, мобилното приложение, което стартира през тази година, има своя собствена функция “Undo Send” още от началото си. Съществуват и много приложения на трети страни, които предлагат функцията, но тя вече съществува и за потребителите на оригиналното уеб приложение.

Тъй като опцията е изключена по подразбиране, всеки потребител трябва да я включи сам от общите настройки. Времето, за което ще бъде задържано съобщението, преди да бъде реално изпратено, също може да се настройва.

Функцията бе официално представена вчера и повечето потребители вече могат да я ползват. При някои обаче може да отнеме около 2 седмици, преди да се появи в настройките им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
xfacebookx
преди 8 години
Функцията би била наистина полезна, ако максималното време за реакция и отмяна на изпращането е над 30 сек., както е в момента. Не винаги човек може да разпознае грешка в мейла за толкова кратко време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още