IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft затваря подразделението за телефони на Nokia във Финландия

Компанията обяви съкращаването на 2 300 работни места

17:17 | 21.08.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft потвърди, че ще затвори бившето подразделение на Nokia за развитие на смартфони в Сало, Финландия, и ще съкрати 2 300 работни места в страната, предава Ройтерс.

Съкращенията, които обявени през юли, е част от плана на Microsoft да съкрати 7 800 работни места в глобален план. По-голяма част от тях са от хардуерния бизнес с телефони, който компанията придоби миналата година от Nokia.

Ходът е част от преструктурирането на компанията, която планира да намали разходите най-малко с 850 млн. долара, допълва РИА Новости.

Американската компания обяви, че два от другите ѝ обекти – в Еспоо и Тампере, няма да бъдат засегнати.

Microsoft придоби Nokia през април 2014 г. за 7,18 млрд. долара, като сделката включваше и 2,13 млрд. долара за патентите на Nokia.

По-рано днес стана ясно, че Microsoft е завела дело срещу компанията InterDigital за неспазването на обещания за лицензиране на важни патенти. 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 8 години
Абе развивайте си операционната система, офис пакет и евентуално облака, *** не се занимавайте с неща, които не разбирате моля ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още