IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски съд обяви патенти на Apple за невалидни

Според съда истинските патенти за спорната технология принадлежат на компанията Neonode

10:09 | 26.08.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Патентите на Apple, покриващи функцията „плъзни, за да отключиш“, са невалидни, заяви съд в Германия, потвърждавайки решението, взето на по-ниска инстанция през 2013 г., което отхвърля претенциите на американската компания, предава Ройтерс.

Решението на Федералния апелативен съд в Карлсруе засяга една от най-популярните характеристики на iPhone на Apple, на която конкурентните производители на смартфони с Android са създали собствени версии.

В свое изявление съдът обяви, че потвърждава решението на Федералния патентен съд, че анулира немския патент на Apple, базирайки се на сходството му с технология на шведската компания Neonode, създадена година преди пускането на iPhone на пазара през 2007 г.

Apple не е отговорила веднага на искането за коментар по случая.

Neonode N1 има изключително подобни характеристики, посочва патентният съд. Той постанови, че интерфейсът на Apple сам по себе си не може да бъде патентован.

Neonode е продала десетки хиляди телефони, преди да обяви фалит през 2008 г. След това тя се превръща в компания за лицензиране на интелектуална собственост, давайки разрешения за ползването на нейната технология за телефони, таблети, електронни четци и други сензорни устройства.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
IQ96
преди 8 години
Да а. Това е германски съд!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още