IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошата прогноза на GoPro за четвъртото тримесечие потопи акциите ѝ

Компанията ще съкрати 7% от работната си сила

09:15 | 14.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на GoPro поевтиняха, след като компанията обяви очакванията за резултатите си за четвъртото тримесечие, които се оказаха под пазарните очаквания. Основната причина за това са разочароващите продажби на екшън камери. Лошото представяне доведе до решението компанията да съкрати 7% от работната си сила, предава Ройтерс.

Цената на книжата на компанията спадна с 28% до 10,50 долара за брой по време на следборсовата търговия. Така тя се сви с повече от 50% от цената от 24 долара, която GoPro генерира при първичното си публично предлагане през 2014 г.

Част от експертите очакваха, че приходите няма да оправдаят прогнозите, но не вярваха, че разминаването ще е толкова голямо.

Базираната в Сан Матео, Калифорния, компания обяви, че очаква приходи от 435 млн. долара за четвъртото тримесечие, което е доста под средната оценка за 511,9 млн. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Компанията, която имаше около 1500 служители към края на 2015 г. обяви, че приходите за тримесечието са засегнати и от намаляването на цените, което има за цел да тласне нагоре търсенето на камерите Hero 4 Session.

Главният изпълнителен директор Никълъс Удман през октомври заяви, че по-слабото от очакваното търсене на този модел камери се дължи на първоначалната им висока цена и по-малкото маркетингови кампании.

Същевременно GoPro се конкурира с китайската компания Xiaomi, която предлага по-евтини алтернативи.

През декември Citigroup заяви, че не очаква подобрение на продажбите на Hero 4 Session.

Компанията трябва да обяви официално резултатите си за четвъртото тримесечие и за цялата 2015 г. на 3 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още