IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens придобива CD-adapco за 1 млрд. долара?

Американската компания създава програми, използвани от инженери

12:07 | 25.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Siemens ще придобие частната инженерна софтуерна компания CD-adapco от САЩ за близо 1 млрд. долара, твърди запознат източник, цитиран от Ройтерс.

По думите му сделката ще бъде обявена най-рано в понеделник. Двете компании не са открити веднага за коментар.

Базираната в Мелвил, Ню Йорк CD-adapco създава компютърни програми, използвани от инженери за симулация на работата на двигател. Тези продукти ще допълнят дейността на бизнес звеното на Siemens, което се фокусира върху софтуера за управление на жизнения цикъл на продукта, допълва източникът.

След като стана главен изпълнителен директор на Siemens преди две години, Джо Кайсър се зае с преструктурирането на германската компания. Той си постави за цел да я направи по-печеливша и не толкова тромава, като за целта продаде подразделенията, които не бяха част от основния бизнес.

Групата обаче трябва все повече да се конкурира със софтуерните компании, които могат бързо да развият технологиите си, тъй като са фокусирани само в една област. Същевременно само пет на сто от всичките 350 хил. служители на Siemens са софтуерни инженери.

През декември Siemens обяви, че ще събере бюджет за научни изследвания, тъй като иска да прави повече технологични иновации, с които да изпревари своя конкурент General Electric.

Продажбата се случва, след като миналия септември съоснователят и главен изпълнителен директор на CD-adapco почина. Той беше наследен от своята съпруга Шарън Макдоналд, която стана главен изпълнителен директор и президент.

Основана през 1980 г. и все още контролирана от своите основатели, компанията има 900 служители и 50 офиса. Тя е достигнала 200 млн. долара годишни приходи и годишен темп на растеж от 15% през последните пет години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още