IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet продава разработчика на роботи Boston Dynamics

Компанията твърди, че той няма голям потенциал за генериране на приходи

10:39 | 18.03.16 г.
<p>
	Роботът Cheetah. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Роботът Cheetah. Снимка: архив Ройтерс

Alphabet, компанията майка на Google, обяви за продажба Boston Dynamics, част от своето подразделение за роботи, тъй като твърди, че има малък потенциал за генериране на приходи, пише Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Сред потенциалните купувачи се нареждат Amazon.com и компанията за проучвания и развитие Toyota Research Institute (TRI), собственост на Toyota Motor.

Boston Dynamics, която беше придобита от Alphabet през 2013 г., е известна с разработката на роботи, които изглеждат като излезли от научнофантастичен филм. Често те са създадени заедно с американските военни или са финансирани от тях.

Сред продуктите на Boston Dynamics се нареждат роботът Cheetah, за който се твърди, че е най-бързият робот с крака в света, както и RiSE – робот, който се катери по вертикални терени като стени, дървета и огради.

Amazon инсталира хиляди роботи в своите складове, за да намали оперативните си разходи и да извършва опаковането на стоките по-бързо.

През януари TRI обяви, че е наела екип от учени и инженери, които да ѝ помогнат да се фокусира върху изследванията в сферата на роботите и изкуствения интелект.

Alphabet, Toyota и Amazon не са открити веднага за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още