IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тема номер едно на срещата на Тим Кук в Пекин: потребителската сигурност

Изпълнителният директор на Apple успя да се срещне с китайския министър на информационните технологии Мяо Уей

10:43 | 20.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тим Кук. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Тим Кук. Снимка: архив Ройтерс

Китайският министър на информационните технологии Мяо Уей е фокусирал вниманието си върху сигурността на потребителите по време на срещата си с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук в Пекин. Това се случва в момент, в който американската компания се опитва да навлезе повече в азиатската страна, но се сблъсква с редица трудности, предава Ройтерс.

Тим Кук се опитва да омае Пекин, като по-рано през тази седмица замина за Китай, където да говори с властите за проблемите, които компанията му среща в страната – от отслабването на продажбите на смартфони до спирането на част от развлекателните онлайн услуги на Apple.

Управляващата Комунистическа партия в Китай също така започна активна кампания за промотирането на местните технологии, които посочва като по-сигурни. Целта е намаляване на зависимостта на страната от чуждестранни технологични продукти, особено в сектори като финансите.

"Надявам се, че Apple може да разшири бизнеса си в Китай, да задълбочи сътрудничеството си в областта на изследванията и развитието и с промишлените вериги за доставки, както и да предостави добър и сигурен потребителски опит на китайците“, коментира Мяо Уей.

Коментарите му от срещата бяха публикувана на уебсайта на регулатора, но там липсват коментарите на Кук.

Миналата седмица Apple обяви, че инвестира 1 млрд. долара в китайския конкурент на Uber Technologies – Didi Chuxing. Според много експерти този ход е опит за стопляне на отношенията с Пекин.

Други американски технологични компании като Intel, Qualcomm и Cisco Systems са предприели подобен подход към Китай – чрез инвестиции, а Пекин настоява за регулации, които според критиците могат да облагодетелстват местните фирми. Единият от говорителите на Apple е отказал да коментира въпроса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още