IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson планира мащабни съкращения

Компанията потвърждава, че ще успее да постигне обявените годишни икономии в размер на 9 млрд. крони до 2017 г.

17:25 | 14.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Шведският производител на мобилно телекомуникационно оборудване Ericsson планира да съкрати хиляди служители това лято. Компанията обмисля и допълнителни съкращения на разходите в резултат на забавянето на пазарите, съобщава Ройтерс, като се позовава на вестник Svenska Dagbladet.

След като тримесечната печалба и продажбите на компанията не успяха да отговорят на очакванията, Ericsson ще направи и допълнителни съкращения.

Според шведското издание компанията планира да се раздели с между 3 хил. и 4 хил. служители през лятото, а още много други ще трябва да напуснат по-късно.

Шведският гигант отказва да коментира информацията, но потвърждава, че е на път да постигне обявените годишни икономии в размер на 9 млрд. крони до 2017 г.

От компанията за безжично оборудване съобщават, че паралелно ще прилагат и структурни промени.

С изграждането на мрежи от ново поколение, особено на развитите пазари, водещият играч в мобилната инфраструктура Ericsson се бори да намери пътя на растежа за тази част от своя бизнес.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 26%, заради което се нареждат сред най-зле представящите се в Stoxx Europe 600 Index Technology. Това накара инвеститорите да се замислят за способността на ръководството ѝ да генерира печалба.

Към края на първото тримесечие заетите в Ericsson са 115 300 души  в сравнение с около 116 300 души в края на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още