IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отложиха пускането нa Pokemon Go във Франция заради траура

Компанията е решила да предприеме това в знак на уважение след нападението в Ница

15:30 | 18.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компаниите, които стоят зад мобилната игра с разширена реалност Pokemon Go, решиха да отложат пускането на играта във Франция след нападението в Ница миналата седмица, пише VentureBeat.

Миналия петък играта стана достъпна в почти всяка държава в Европа освен Франция. Това се случи въпреки голямата популярност на всички неща, свързани с Pokemon в страната.

По време на уикенда местните медии и блогове писаха доста за това, че отлагането на старта се дължи на случилото се в Ница. Днес IGN France заяви, че е получила изявление от Pokemon Company, която е отговорна за лицензирането на героите. Съобщението потвърждава слуховете.

„В знак на уважение към французите в момент на национален траур, излизането на „Pokemon Go” е отложено. Нашите мисли и молитви са с Франция и жертвите, засегнати от тази ужасна атака“, гласи съобщението.

Същевременно има слухове, че премиерата на играта може да бъде отложена с три месеца във връзка с усилията на френското правителство в сферата на сигурността. Вместо това има шанс играта да бъде пусната по-късно тази седмица след края на официалния период на траур според IGN.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още