IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon разкри кога излизат устройствата за Pokemon Go в Япония?

Информацията бързо беше изтрита от сайта на търговеца

19:54 | 15.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Amazon.com подсказа коя е датата на пускане на преносимите устройства, които се ползват за новата мобилна игра на Nintendo Pokemong Go, пише Wall Street Journal.

Играта предизвика истински фурор в САЩ след своя дебют миналата седмица, но успя да ядоса японските фенове, които са принудени да изчакат нейното излизане, без да е ясно на коя дата ще се случи това.

Въпреки това страницата за предварителни заявки на японскоезичния сайт на Amazon в сряда показа, че датата за излизане на преносимото устройство е 29 юли. Няколко часа по-късно обаче страницата изчезна, след като Wall Street Journal е поискала коментар от компанията. По-късно говорителят на Amazon отказа да коментира защо страницата е премахната, но потвърди, че тя е създадена от Amazon, а не от трета страна.

Nintendo, която произвежда и продава струващите по 35 долара устройства, не желае да коментира темата. Мобилната игра се продава в магазините за приложения на Apple и Android, а в Япония ще излезе на отделна дата с преносимото устройство, което се казва Pokemon Go Plus.

Коментар са отказали и от Pokemon Co.

Pokemon Go Plus може да отстрани част от притесненията за сигурността, повдигнати от играта. Устройството може да се носи на китката и вибрира, когато наоколо има виртуално чудовище, което означава, че не се налага играчите непрестанно да гледат екраните на смартфоните си.

Но страницата на Amazon не е гаранция за датата на пускане на продукта на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още