IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Nintendo поеха надолу заради слухове за старта на Pokemon Go в Япония

TechCrunch писа, че премиерата на играта в азиатската страна се отлага

13:04 | 20.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Цената на акциите на Nintendo спадна в сряда след невероятния си ръст, свързан с огромния успех на мобилната игра Pokemon GO. Причината за свиването на цената са слуховете, че пускането на играта в Япония е отложено, предава Ройтерс.

Технологичният уебсайт TechCrunch писа, че разработчикът на Pokemon GO – Niantic, е планирал да пусне играта в Япония в сряда, но се е отказал от този план. Това твърди източник, запознат с въпроса, според когото компанията е притеснена, че еуфорията около Pokemon GO може да претовари сървърите ѝ.

TechCrunch твърди, че е вярвала, че стартът на играта в Япония, един от най-големите пазари на игри в света, предстои.

Акциите на Nintendo поевтиняха с 10 на сто по време на следборсовата търговия. Дори и така, цената им бележи ръст от 87% от пускането на Pokemon GO в САЩ, Австралия и Нова Зеландия на 6 юли, което добави 17 млрд. долара към пазарната капитализация на компанията. В момента играта е достъпна в общо 35 държави.

Говорителят на Pokemon Company, която е създала играта заедно с Nintendo и Niantic на Google, отказа да коментира слуховете, повтаряйки, че няма решение относно датата на премиерата в Япония. Nintendo заяви, че всички въпроси относно Pokemon GO трябва да бъдат отправени към Pokemon Company.

Pokemon GO е на път да се превърне в първата мобилна игра, която ще генерира рекордните 4 млрд. долара годишно, изпреварвайки Candy Crush Saga и Clash of Titans според Macquarie Research.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още