IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК даде три седмици отсрочка на Google да отговори на обвиненията ѝ

Компанията ще трябва да направи официално изявление по случая за възползването с доминантната позиция на Android

09:51 | 21.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google получи допълнителни три седмици време, в което да отговори на обвиненията на Европейския съюз (ЕС), че компанията се е възползвала от доминантната позиция на своята мобилна операционна система Android, за да изтласка назад конкурентите си, обяви Европейската комисия (ЕК).

Американската интернет компания трябваше да отговори на обвиненията във вторник, но обяви, че се нуждае от повече време. Изявлението си тя ще направи на 7 октомври, обяви говорител на комисията, цитиран от Ройтерс.

През април ЕК обвини Google, че нанася вреди на потребителите, защото изисква производителите на мобилни телефони да инсталират предварително Google Search и браузъра Google Chrome на своите устройства, за да получат достъп до други приложения на Google.

„Потвърждаваме, че новият краен срок, поставен от комисията, е 7 октомври“, коментира говорителят. „Google помоли за допълнително време, за да разгледа документите по случая“.

Най-популярната интернет търсачка в света освен това поиска и получи удължаване на срока за отговор по друго обвинение. На 13 октомври тя ще трябва да отговори на твърденията, че е облагодетелствала своята услуга за пазаруване пред тези на конкурентите в резултатите от търсенето.

До 5 октомври пък тя трябва да отговори на трето обвинение за блокиране на конкурентите в своята услуга за онлайн реклама в търсачката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
А Гугъл отговорил о!о
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още