IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon увеличава броя на роботите в складовете си

Компанията вече разполага с 45 хил. робота, които ѝ помагат в ускоряването на процесите

18:34 | 03.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon значително е увеличила броя на роботите в своите складове през 2016 г., съобщи Seattle Times.

Изданието, базирано в същия град, където е седалището на Amazon, миналата седмица писа, че корпорацията в момента има 45 хил. робота в общо 20 центъра за изпълнение на поръчки. Това е увеличение от 50% спрямо същия период година по-рано, когато компанията заяви, че има 30 хил. робота, които работят редом до 230 хил. души служители, допълва Business Insider.

Amazon придоби компанията за роботи Kiva Systems през 2012 г. за 775 млн. долара. Роботите на Kiva автоматизират процеса на взимане и опаковане в големите складове по начин, който помага на Amazon да бъде по-ефективна. Роботите, които тежат по 145 кг, могат да пренасят пратки от по 317 кг.

Когато Amazon придоби Kiva, Фил Хардин, директор връзки с инвеститорите на Amazon, заяви, че тази инвестиция е от значение за голяма част от елементите от структурата на разходите на компанията и представлява голяма иновация за нея. Тогава той потвърди, че фирмата смята, че това ще направи по-успешна работата в складовете ѝ.

Освен това Amazon използва други видове роботи в складовете си, включително огромни роботи, които могат да местят гигантски палети. Компанията добавя по около 15 хил. робота годишно, като се имат предвид няколко от предишните ѝ отчети. В края на 2014 г. Amazon заяви, че има 15 хил. робота, които работят в 10 склада. През 2015 г. бройката нарасна до 30 хил., а сега – до 45 хил.

Главният финансов директор на Amazon Браян Олсавски твърди, че броят на роботите е различен в отделните складове, посочвайки, че някои са „напълно оборудвани“ с тях, докато други изобщо не разполагат с такива машини по икономически причини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още