IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon.com Inc. разпродаде своите гласово активирани говорители Echo

Гласово активираните асистенти са все по-търсени от купувачите и недостигът на Echo може да насочи хората към подобните устройства на Google

09:50 | 21.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. разпродаде своите гласово активирани високоговорители Echo, подчертавайки за пореден път затрудненията си за правилно прогнозиране на търсенето по време на пазаруването за празниците, предава Bloomberg.

Струващите 180 долара Echo са изчерпани до 19 януари, а Echo Dot за 50 долара няма да бъдат налични до Коледа, обяви Amazon. И двата продукта са със силно занижени цени, за да се конкурират с наскоро представените Google Home за 129 долара, които имат подобни функции. 

Разпродажбата на Echo може да накара някои потребители да предпочетат да купят Home на Google, вместо да чакат за устройствата на Amazon, казва Роб Чен, ръководител на отдела по растеж в Elementum, компания за доставка на устройства. 

„Когато има алтернатива, поне в Америка, купувачите са по-склонни да преминат към друга марка“, казва той. Във вторник следобед онлайн магазинът на Google показа, че говорителят Home може да бъде доставен от 21 декември до 22 декември.

Устройството Echo все още може да бъде намерено при други търговци на дребно, включително Best Buy, Lowe’s, Staples, Sears и Toys "R" Us, както и в книжарниците на Amazon в Сан Диего, Портланд и Сиатъл, поясни говорителят на концерна Кинли Пърсал.

Да предвидиш потребителското търсене на даден продукт е трудно начинание. Търговците на дребно рискуват да загубят пари от презапасяване или пък заради липсващи стоки, което да разочарова купувачите. Недостигът на Echo показва, че гласово активираните асистенти са все по-търсени от купувачите.

„Те са разпродадени заради високото търсене, а търсенето е високо, защото това е ефектен продукт", казва Майкъл Пахтър, анализатор в Wedbush Securities Inc.

Amazon е продала 5 милиона устройства Echo, откакто те бяха представени през 2014 г., става ясно от пазарен анализ от ноември на консултантската компания Consumer Intelligence Research Partners. Джаджата разбира гласовите команди и може да просвирва песни, да намалява или увеличава осветлението и дори да поръчва пица наред с други задачи.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още