IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Toshiba продължават да поевтиняват

Очаква се в петък бордът на компанията да одобри плана за отделяне на бизнеса с чипове

10:12 | 25.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на японската компания Toshiba понижиха стойността си по време на ранната търговия в сряда, докато фирмата се подготвя да даде одобрението си за отделянето на бизнеса с чипове, предава Ройтерс.

Цената на книжата падна с 2,2% до 254 йени за лот, въпреки че индексът Nikkei нарасна с 1,7%.

Бордът на Toshiba ще се срещне в петък, за да одобри плановете за превръщането на бизнеса с чипове в отделна компания. Фирмата се надява да успее да набере над 200 млрд. йени (1,76 млрд. долара) чрез продажбата на 20% дял в новата компания, твърди източник, запознат с въпроса.

Продажбата е част от усилията на Toshiba да се справи с голямата загубa, причинена от придобиването на американска компания за ядрена енергетика. Сумата може да надвиши 4,4 млрд. долара, твърди източникът. Това е над максимума, който компанията представи на инвеститорите.

Наскоро местният ежедневник Nikkei писа, че Toshiba е поискала финансова подкрепа от Японската банка за развитие. Компанията търси и към други кредитори, които да ѝ помогнат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още