IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурентът на Uber Didi Chuxing стъпва в Силициевата долина

Китайската компания отваря свой център за проучвания и развитие

12:35 | 09.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След като придоби бизнеса на Uber в Китай миналата година, китайската компания за споделено пътуване Didi Chuxing насочва поглед към Силициевата долина, пише CNBC.

Днес Didi откри нов център за проучвания и развитие, наречен DiDi Labs, именно в Маунтин Вю, Калифорния. Там екип от учени, инженери и изследователи ще проучва възможностите за използване на изкуствения интелект в сферата на сигурността и интелигентните системи за шофиране.

Желанието на Didi да се насочи към въпросните системи идва, след като редица автомобилни компании и технологични фирми започнаха да проучват и тестват автономни превозни средства. Лабораторията обаче ще работи и по проекти в областта на сигурността в облака, дълбокото учене, интеракцията между хора и машини и други.

"Като водеща мобилна платформа в света Didi инвестира в пет лидера в индустрията по света. Изграждайки богата база от данни и анализи посредством бързо развиващия се изкуствен интелект, ние ще работим с малки и големи градове, за да създадем интелигентна транспортна екосистема в бъдеще“, коментира Чен Уей, основател, председател и главен изпълнителен директор на Didi Chuxing.

В опит да се превърне във водещ играч на световния пазар на транспортни услуги, ползващи мобилни платформи, Didi инвестира значително. През януари тя инвестира неизвестна сума в бразилската услуга за споделено пътуване 99.

Преди това тя инвестира и 100 млн. долара в конкурента на Uber в САЩ – Lyft, и участва в рунд на финансиране на стойност 350 млн. долара за азиатската услуга за споделено пътуване Grab. Освен това тя инвестира и в индийската Ola Cabs.

DiDi Labs ще бъде ръководена от Фенмин Гон, който е вицепрезидент на DiDi Research Institute. Компанията е наела и десетки учени и изследователи.

Didi заяви, че очаква бързо да разшири екипа си от учени и инженери в САЩ в рамките на тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още