IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на BlackBerry скочи с близо 10 на сто

Причина за това стана нов доклад, който показва добри перспективи пред компанията

11:26 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на BlackBerry повишиха стойността си с близо 10 на сто в четвъртък. Това се случи, след като влиятелна инвестиционна фирма заяви, че книжата на канадската технологична компания могат да удвоят стойността си, след като усилията за връщане на BlackBerry към успеха дават плодове, предава Ройтерс.

Книжата на компанията са записали около 70% ръст на цената си през последните два месеца, след като сделките с автомобилни производители и други компании увеличиха вярата в перспективите на компанията.

Citron Research коментира в доклада си, че очаква набраната инерция да се запази. Фирмата е известна с това, че публикува безплатни доклади за компании, които са смятани за надценени или свързани с измами.

Citron беше първата, която обвини Valeant Pharmaceuticals International в раздуване на приходите през един от фармацевтичните ѝ канали през 2015 г., което накара компанията да промени своя бизнес модел.

От своя страна, BlackBerry се отказа от бизнес модела, който се фокусираше върху нейните собствени смартфони, за да продава софтуер за сигурност на мобилни устройства и автомобили, както и консултантски услуги в сферата на киберсигурността.

Citron твърди, че има високи очаквания за продажбите на операционната система на BlackBerry - QNX. Последната е инсталирана в повече от 50 млн. коли, където се използва за предоставяне на информация и забавление. Citron твърди, че с това системата оставя на заден план постигнатото от Mobileye, компания за технологии за автономни коли, която Intel обяви, че ще придобие за 15,3 млрд. долара през март.

BlackBerry се надява да използва тази позиция, за да спечели повече сделки и да се свърже директно с автономните превозни средства.

През октомври подразделението QNX заяви, че работи с Ford Motor, докато втората разработва свои все по-автоматизирани превозни средства. Директорите коментираха, че са в напреднали преговори с няколко други големи производители на коли във връзка с подобни партньорства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още