IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba ще придобие обратно 10% дял в Westinghouse

Делът беше купен през 2007 г. от Kazatomprom

13:33 | 03.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският технологичен конгломерат Toshiba обяви, че ще купи обратно 10% дял в Westinghouse Electric от миноритарния акционер Kazatomprom за 59 млрд. йени (522 млн. долара), с което става единствен собственик на банкрутиралото американско звено, предава Ройтерс.

Ходът идва в момент, в който Westinghouse проучва възможността за продажба, а сделката вероятно ще оцени подразделението на около 4 млрд. долара, писа Ройтерс миналата седмица, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Компаниите за дялово инвестиране Blackbone Group и Apollo Global Management са се обединили, за да наддават заедно за Westinghouse, твърдят източниците. По думите им Cerebrus Capital води преговори с американската компания BWX Technologies за отправянето на съвместна оферта.

Една успешна продажба ще намали финансовия удар, който провалът на Westinghouse нанесе на Toshiba.

Японската компания заяви, че обратното купуване на дела ще се случи на 1 януари 2018 г.

Westinghouse обяви несъстоятелност по-рано тази година, след като се оказа, че е направила разходи за милиарди долари над предвидените за строежа на четири реактора в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още