IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm актуализира продукти заради разкрита уязвимост на чипове

Компанията не конкретириза кои продукти ще променя

10:01 | 07.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Qualcomm обяви в петък, че работи върху актуализации на продукти, които са засегнати от наскоро обявени уязвимости в сигурността на ниво чип, съобщава CNBC.

Тези уязвимости, разкрити по-рано тази седмица от изследователи в областта на сигурността от Google и други организации, вече изтриха милиарди от стойността на Intel, чиито чипове са сред засегнатите.

Разкритията принудиха много компании за софтуерни и клауд услуги, включително Amazon, Apple, IBM и Microsoft, да разгърнат инициативи поправки.

"Ние активно интегрираме и внедряваме смекчаващи мерки срещу уязвимостта на нашите засегнати продукти и продължаваме да работим за тяхното укрепване доколкото е възможно“, коментира говорител на Qualcomm пред CNBC.

Изследователите установяват, че една от уязвимостите засяга процесорите на AMD, както и чиповете, които използват определена Arm технология. Чиповете на Qualcomm използват технологията Arm, така че признанието на Qualcomm не трябва да бъде голяма изненада.

Все пак акциите на Qualcomm паднаха с около 1 процентен пункт в следборсовата търговия в петък (5 януари).

Говорителят на компанията не посочва конкретни засегнати продукти, въпреки че предстоящият чип Qualcomm Snapdragon 845 вероятно е включен в групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още