IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lime набра още 310 млн. долара

Компанията планира да ги използва за експанзия в повече градове

16:24 | 07.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за електрически скутери под наем Lime обяви, че е набрала 310 млн. долара при Серия D кръг на финансиране. Воденият от Bain Capital Ventures, Andreessen Horowitz, Fidelity Ventures, GV и IVP кръг оцени компанията на 2,4 млрд. долара, пише TechCrunch.

„Тази нова инвестиция показва фундаменталната сила на нашия бизнес и все по-бързото увеличаване на ползването на Lime”, коментира главният изпълнителен директор Тоби Сън в блога на компанията. „Новите средства ще ни дадат възможност да се разраснем на нови пазари, да засилим нашите технологии, да засилим екипа и да предложим нови възможности. Освен това ще продължим да инвестираме в две ключови области – сигурността на водачите и градската колаборация“.

През май Lime сключи партньорство със Segway за пускането на следващо поколение електрически скутери. Те са планирани така, че да са по-безопасни, а батерията им да държи по-дълго, коментира Сън.

Но това партньорство не мина без проблеми. През октомври Lime изтегли част от скутерите заради опасения за запалване на батериите. Месец по-късно Lime инвестира 3 млн. долара в нова инициатива за сигурност, наречена „Respect the Ride”.

Сигурността като цяло остава основно опасение. През септември човек загуби живота си след инцидент със скутер.

Новата инвестиция прави общото финансиране в Lime над 800 млн. долара.

Lime, която започна като компания за споделяне на велосипеди, пусна скутери и велосипеди в над 100 града в САЩ и 27 в градове извън вътрешния си пазар. От юни насам тя е увеличила повече от два пъти броя на градовете, в които оперира в САЩ. Освен това тя си партнира с Uber, така че скутерите ѝ да се предлагат в приложението на Uber. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още