IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягането на разходите помогна на Xerox да надмине очакванията за печалбата си

Компанията не се е отказала от офертата си за придобиването на конкурента HP

21:15 | 28.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Xerox Holdings обяви по-добра от очакванията печалба за четвъртото тримесечие благодарение на затягането на разходите и съобщи, че не смята да се отказва от офертата си за придобиване на конкурента HP за 33 млрд. долара, предава Ройтерс.

Книжата на компанията, известна с фотокопирните си машини и принтери, поскъпнаха със 7%.

Xerox, която се бори със забавяне на търсенето, тъй като компаниите намаляват принтирането на документи, обяви тригодишен план за съкращаване на разходите при главния изпълнителен директор Джон Визентин, който беше предложен от инвеститора-активист Карл Айкън.

През четвъртото тримесечие Xerox е намалила разходите с 266 млн. долара и съобщи, че очаква да спести още 450 млн. долара през 2020 г. Резултатите за тримесечието са били подкрепени и от печалбата на над 500 млн. долара от продажбата на дял във Fuji Xerox и други активи.

Това е помогнало на компанията да увеличи нетната си печалба на 818 млн. долара, или 3,61 долара на акция, спрямо 137 млн. долара, или 56 цента на акция, година по-рано. След изключването на някои ефекти Xerox е постигнала печалба от 1,33 долара на акция, надминавайки средните очаквания на анализаторите за 1,11 долара на акция.

Общите приходи на компанията са намалели до 2,44 млрд. долара през четвъртото тримесечие спрямо 2,50 млрд. долара година по-рано.

През ноември Xerox обяви оферта за HP, за да ускори консолидацията на свиващия се пазар. След като тя беше отхвърлена, компанията започна борба за овладяване на борда на директорите на конкурента.

Айкън, който притежава акции и в двете компании, предпочита те да се слеят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още